Om oss

Boncena erbjuder äkta Kroatisk matglädje, där tradition möter passion. Vi inspireras av medelhavets rika smaker och med stolthet delar vi Kroatien med världen.

Om Boncena

Vår resa började sommaren 2012 under en grillkväll, där samtalet kretsade kring vilka kroatiska delikatesser som saknades på marknaden. Här föddes idén till Boncena – en vision om att ta Kroatien till världen. Sedan starten har våra ambitioner vuxit, och idag är vi inte bara drömmare, utan även doers, redo att göra verklig skillnad.

Boncena är ett modigt familjeföretag som vågar tänka annorlunda. Vi var pionjärer när vi introducerade kroatiska delikatesser i handeln, och först med att bli kategoriägare för ÅRETS DELIDISK på Dagligvarugalan. Dessutom var vi först i världen med att introducera rumstempererad pancetta som styckvara. Följ med på vår resa när vi fortsätter att utmana delikatessvärlden och sätta Kroatien på den gastronomiska kartan!

Boncena - Årets Delidisk

Sedan 2010 har Dagligvarugalan varit årets höjdpunkt för Dagligvarubranschen. En gala där de bästa i branschen hyllas för sina prestationer de gjort under åren.

2024 kunde vi stolt avslöja att Boncena var först i galans historia att bli kategoriägare för ÅRETS DELIDISK, ett pris som hyllar alla eldsjälar bakom delidiskarna.

"Årets Delidisk, en destination som är hjärtat i butiken! Med engagerade, passionerade och kunniga kollegor får delidisken en helhet och atmosfär som inspirerar till det lilla extra, för vardag och helg. Delidisken är en avgörande faktor när kunden väljer butik."

När vi skapade Boncenas varumärke

Vi har alltid haft en dröm om att sprida kunskapen om Kroatien och 2022 förverkligade vi denna dröm genom att skapa vårt egna varumärke Boncena.

Boncena representerar det bästa från Kroatien, samtidigt som det berättar en historia om landets kultur och kulinariska traditioner.Vårt mission är att ge alla möjligheten till att njuta en del av Kroatien i sina hem.

Boncena - Årets uppstickare 2022 & 2023

Från start satte Boncena upp ett mål att vinna Årets Leverantör på Dagligvarugalan. Efter flera år kom vi på en ännu bättre idé: låt oss bli kategoriägare och skapa priset Årets Uppstickare!

Dagen vi blev kategoriägare skrev vi historia som det minsta bolaget någonsin att inneha denna roll på galan. Vår motivation var tydlig: Alla stora bolag existerar idag för att någon från början trodde på dem och gav dem en chans. Årets Uppstickare skapades för att hylla butiker som vågar utmana gamla mattrender och skapa framtidens nya, med fokus på livsmedel och delikatesser.

Kontakta oss

Vill du veta mer om oss och vårt sortiment? Kontakta oss via formuläret nedan.

Tack för ditt mail!


Vi på Boncena kontaktar dig snarast :)

Oops! Something went wrong while submitting the form.